Infozone på 2 minuter

Infozone är en inspirerande arbetsplats där vi varje dag samarbetar med människor från hela IT-branschen för att skapa effektiva och skräddarsydda lösningar för våra kunder.

Och även om vi är fördelade på 6 kontor på två olika kontinenter är vi ett tajt team som delar samma vision och värderingar. Dessutom har vi kul när vi jobbar!

Kolla in filmen så får du hela bilden.

Kort om oss på Infozone

Infozone är experter på system management, virtuell infrastruktur och beslutsstödssystem. Vi levererar kundanpassade, effektiva och robusta IT-system samt strukturerar och automatiserar era IT-miljöer för optimal funktion, drift och ekonomi. Våra erfarna resurser och vår expertis tar fram innovativa lösningar för era behov.

Som kunder hos oss får ni information, kunskap och stöd i alla lägen. Vi hjälper er individuellt eller i team där vi har möjlighet att ta ansvar för hela projektet från behovsanalys och design, genom implementation och testning, till drift, utvärdering och analys av resultat. Givetvis jobbar vi alltid med kunden och användarna i centrum samt väljer tekniker, ramverk och metoder baserat efter behov och situation.

Det som kännetecknar vår verksamhet är handlingskraft, spetskompetens samt en stark sammanhållning. Våra olika kunskaper och specialistområden kompletterar varandra och tillsammans utgör vi ett kraftfullt team som smidigt hanterar både små och stora uppdrag. Vår historik av lyckade samarbeten med kunder inom så gott som alla branscher säger en hel del om vår kapacitet och framför allt vår glädje och ambition om att ständigt utvecklas.

Välkomna att utmana oss!

Vi bygger det bolag vi själva skulle vilja jobba med – det hoppas vi att ni också vill.

Infozone har sex värdeord som utgör kärnan i vår identitet. Dessa är: handlingskraftiga, okomplicerade, kunniga, hängivna, schyssta och orädda.

iz_handlingskraftiga

Vi gillar inte att vänta, vi vill skapa resultat och nytta på riktigt. Gärna redan idag. Att vänta är både dyrt och tråkigt. Nu kör vi!

iz_okomplicerade

Det finns en massa komplexa ting. Vi är inte ett av dem. Att jobba med oss såväl som för oss skall i alla lägen vara ett enkelt val. Med oss blir det inget mumbojumbo, vi kör klarspråk och raka rör.

iz_kunniga

Vi vågar vara lite stolta över att vi är duktiga på det vi gör. Vi vågar också vara ärliga över vad vi inte kan. Vi delar alltid frikostigt med oss av kunskaper, såväl internt som till kunder och partners.

iz_hangivna

Vi brinner för det vi gör, bli därför inte förvånad om du möter ovanligt motiverade och hängivna medarbetare hos Infozone.

iz_schyssta

Finns det ett alternativ till att ha kul på jobbet? Inte för oss. Vi jobbar hårt och det får gärna vara svårt, men vi är måna om varandra och ser alltid till att både ni och vi har kul medan vi gör det.

iz_oradda

Vår erfarenhet och kunnande ger oss mod. Vi är ödmjuka men vågar tänka i nya banor, vi vågar vara annorlunda. Vi vågar utmana oss själva, våra partners och de uppdragsgivare vi jobbar med. Allt för att alltid bli bättre.

Så tolkar våra medarbetare värdeorden

Det är inte bara i arbetslivet utan även privat som vi fattar beslut och handlingar baserat på värderingar. Värdeorden är betydelsefulla för oss på Infozone och vi har alla våra egna tolkningar av deras betydelse.

 • Fredrik Avar

  Mjukvaruutvecklaren Fredrik Avar har arbetat fyra år på Infozone och är välbekant med företagets grundvärderingar. Han anser att värdeorden ger ryggrad åt verksamheten och att det är något man kan stödja sig mot i sitt dagliga arbete.

  Ett av värdeorden är ”okomplicerade”, vilket Fredrik ser som extra viktigt då han alltid försöker tillgodose kundens behov på enklast möjliga sätt. Ofta ser han situationer där behov av snabba lösningar inte tillgodoses i tid på grund av formaliteter och regler. Att fokusera på det som är relevant för tillfället och att, på ett enkelt sätt, ge kunden vad den efterfrågar utan krusiduller är oftast mycket värdefullt.

  – Ibland måste man sluta fundera och istället bara genomföra. För mig innebär det att kunna genomföra saker utan att lägga för stor vikt vid dessa formaliteter.

  Fredrik tar reda på kundens behov av lösningar och har en öppen dialog med inblandade personer. Ett problem behöver inte göras större än vad det är, vilket innebär att lösningen inte heller behöver vara komplicerad.

  – Att nå målet är i många fall viktigare än sättet man tar sig dit på, vilket avspeglas i sättet jag arbetar på. I övrigt är ärlighet någonting jag värderar högt. Att lova något man sedan inte kan hålla slår tillbaka mot en själv inom mitt yrke. Ett motto vi har på Infozone är ”lova lagom, leverera mer”!

 • Robin Ljunglöf

  Systemutvecklaren Robin Ljunglöf är inne på sitt andra år som konsult på Infozone. Bolaget eftersträvar att det egna arbetet ska baseras på sex värdeord, däribland ”kunniga”. Enligt Robin är det bra eftersom att det ger ett gemensamt synsätt och att man som individ kan handla utifrån värderingarna.

  – Man vet automatiskt att man agerar i linje med vad alla andra tycker.

  Både privat och i arbetslivet värderar han kunskap högt och menar att det är en av hörnstenarna till att göra ett bra arbete med hög kvalité. Man kan ge insiktsfulla råd och ta rationella beslut. Det ger en verktygslåda för att utföra det dagliga arbetet på ett effektivt sätt och även möjligheten att kunna dela med sig samt sprida sina erfarenheter till andra.

  – Vi utvecklare är hantverkare och det är svårt att skapa saker med kvalité om man inte vet hur man ska göra det på ett bra sätt. På samma sätt som en okunnig snickare möjligen skapar sneda hus. Vem vill bo i ett snett hus?

  Robin känner även av handlingskraft i verksamhetens arbete. Sedan han började på Infozone har han hört ”Nu kör vi!” otaliga gånger. Det är inte bara en slogan som står under företagsnamnet, det är ingjutet och det känns som att alla efterlever det i ren entreprenörsanda.

 • Nicklas Ojava

  Konsulten och gruppchefen Nicklas Ojava har jobbat på Infozone sedan två år tillbaka. Han arbetar med design och implementation av Citrixmiljöer. I sitt arbete motiveras han av utmaningar och personlig utveckling, så ett av Infozones värdeord, ”orädda”, passar väl in på Nicklas. Han menar att det är viktigt att våga släppa gamla sätt att se och göra saker på, att lämna trygghetszonen samt att våga testa nya saker.

  – Jag tänker, ”ingen kommer ihåg en fegis”!

  Han känner även av värdeordet i verksamhetens arbete genom att InfoZone ständigt jobbar med att ligga steget före behovet. En annan värdering som Nicklas delar med företaget är handlingskraft. Han vill gärna att saker ska ske direkt och gillar inte att vänta på något. Även fler av hans privata värderingar ligger till grund för hans eget arbete.

  – Absolut, både privat och i arbetet jobbar jag hårt för att vara omtyckt och att göra ett bra intryck på min omgivning.

 • Frej Sojé-Berggren

  BI-konsulten Frej Sojé-Berggren kom till Infozone i början på 2013 och arbetar främst med att utveckla beslutstödsrapporter i QlikView. Han tänker gärna efter hur hans arbete kan bli värdeskapande samt hur han kan göra det där extra som skapar ännu mer värde. För Frej är det viktigt att visa att man vill förändra saker till det bättre, samt att ständigt utvecklas. Han är driftig vilket även knyter honom an till Infozones värdeord ”handlingskraftiga”.

  – För mig betyder handlingskraft att man kan omvandla idéer och tankar till ett verkligt värde, att saker och ting händer helt enkelt.

  Han känner av värdeordet i verksamhetens arbete och förklarar att Infozone är en arbetsplats där man hela tiden strävar framåt och vill bli bättre. Värdeorden skapar ett gemensamt synsätt så att alla vi anställda går mot samma mål. En annan värdering som är viktig för Frej är tydlig kommunikation. Det försöker han uppnå genom att ständig ha en nära och kontinuerlig dialog med kund och kollegor, för att åstadkomma bästa resultat samt lösa eventuella problem.

  – Ibland får man använda sin problemlösningsförmåga. Jag är både metodisk samt orädd för att testa nya saker, så att jag ska kunna uppnå bästa resultat i just det unika fallet.